Facebook
EN

Over ons

WW: Wilfred en Wulfert
 
Via het kringbestuur hebben wij elkaar leren kennen in 2004 en vrij snel bleek dat we qua denken over de duivensport op dezelfde frequentie zitten. Een leven zonder de duivensport is voor ons beide niet denkbaar, het is meer dan een hobby, meer dan een sport, het is een passie! Vanuit dit gedeelde gevoel en wars van alle doemdenkers en negatieve meningen binnen onze sport, zien wij juist kansen om onze geliefde sport te blijven beoefenen. Vriendschap, plezier en samenwerking staan voor ons centraal. Droom anders, denk anders, doe anders. Verandering begint bij jezelf, ook in de duivensport.
 


G. Hamstra en Zoon, Harderwijk
 
Gijs is actief in de duivensport vanaf begin jaren 60 vorige eeuw. Wilfred was als kind al vrij vroeg onder de indruk van de duiven en is vanaf 1989 volledig betrokken bij de dagelijkse verzorging. Vanaf 1990 zijn we in combinatie gaan vliegen onder de naam G. Hamstra en Zoon.
 
Vanaf 1999 zijn wij volledig overgeschakeld naar de marathon vluchten en dit volledig op nest. Ons mooiste moment in de sport op dit onderdeel was het behalen van het Nationaal hokkampioenschap Marathon in 2013. En naast dat we de middaglossingen graag spelen gaat ons hart iets sneller kloppen van de marathon vluchten die ’s morgens worden gelost.
 
De duivensport proberen wij op een zo eenvoudig mogelijke manier uit te voeren. Dit betekent voor ons dat alle vliegduiven op stro gehuisvest zijn en de kwekers op roosters. Bij de jongen wordt er helemaal geen mest verwijderd en de vliegduiven krijgen in het seizoen volle bak. De jongen worden in hun geboortejaar afgericht en dit zo mogelijk tot ongeveer 400 kilometer. 
 
Wij zijn vanaf eind 2013 lid van één de sterkste vereniging in onze regio NW van afdeling 8 G.O.U, namelijk P.V. de Eendracht in Harderwijk. “Eendracht maakt ons sterk” is in deze vereniging de moraal. Iets wat we ook landelijk in de duivensport moeten nastreven en misschien ooit zelfs wel wereldwijd.
 
Ons motto binnen onze fantastische sport is; Kweken, spelen, selecteren maar bovenal GENIETEN. Proberen goed materiaal te bemachtigen om daar jongen van te kweken en vanaf het moment dat een duifje het levenslicht ziet, selecteren. Het ultieme is om duiven te kweken die kop kunnen vliegen ongeacht de discipline, afstand, ligging of weersomstandigheden.  
 


Combinatie Ter Beek, Biddinghuizen
 
Peter is op jeugdige leeftijd begonnen met postduiven in Bunschoten, waar Wulfert op 12 jarige leeftijd via de bekende duivenbacil besmet is geraakt. Waterpannen poetsen dat was de eerste klus op het hok. Ondertussen beoefenen wij de duivensport onder de naam Combinatie Ter Beek vanuit onze woonplaats Biddinghuizen. Vanuit de Flevopolder in de uiterste westhoek wordt gevlogen in afdeling 8 G.O.U., regio NW, kring 2. Een bewuste keus, de lat hoog in een echter geen gunstige ligging ten opzichte van de concurrentie.
 
De focus ligt sinds enkele jaren op de marathon. Vitesse, midfond en dagfond wordt alleen gebruikt om de duiven in het nodige ritme te krijgen. De lat ligt hoog, want de plaatsen op het vlieghok zijn beperkt. De focus ligt op kwaliteit en niet op kwantiteit! Wij geloven in overzicht en aandacht en na jaren ervaring zijn we ook realistisch, want kopvliegers, echte kopvliegers zijn er niet veel. Liever een broedhok dicht dan overbevolking.

 


Copyright 2024 - WW Racing pigeons - Vind ons op Facebook: facebook.com/wwracingpigeons.com

Realisatie: Sybit - Software op Maat