Facebook
EN

Kwekers

De basis van de marathon duiven gaat terug naar 1996 toen er duiven bij Frans van den Elsakker gehaald werden in Steenbergen, duiven welke onder zware omstandigheden wisten te excelleren op Barcelona. In de loop van de jaren is hier nog steeds een vleugje van aanwezig zij het niet veel. De duivensport evolueert en niet alle duiven gaan daarin mee. Tegenwoordig moeten we het meer en meer hebben van duiven die onder alle omstandigheden mee kunnen, inherent aan de wisselende weersomstandigheden van de laatste jaren.

Ons doel is een stam duiven te formeren welke excelleren op beide disciplines, de ochtendlossing en de middaglossing. Het liefst de echte ‘allrounders’ ongeacht de weersomstandigheden. Mordant, karakter en de wil om naar huis te komen. Onze ideale fysiologische kenmerken zijn; zacht verenpakket, ogen met veel pigment, een wat lange vleugel met goede ventilatie in de laatste 3 pennen, lichte duiven maar wel gespierd en met een sterk karkas. Daarnaast moeten het echte nestverdedigers zijn, moeten ze uitstraling hebben en karakter tonen op en rond het hok.
 
Bij versterking van het kweekhok wordt altijd gekeken naar deze eigenschappen. Kruisen van de verschillende lijnen is dan de eerste stap, goed x goed. Veel kweken, spelen en selecteren. Bij bewezen lijnen wordt daarna voor het vastleggen van de goede eigenschappen meer ingeteeld binnen de familie.

De duiven welke momenteel onze hokken bevolken zijn in hoofdzaak afkomstig van:
 
Bennie & Loes Homma, Balk
Van de sympathieke Bennie en Loes zijn jongen gekocht uit hun stamdoffer de '878', de ‘Albi’, De ‘21’, 'Orangina', kleinkind ‘t’Fodsje’ en kleinkinderen van hun ‘Poeske'. Daarbij zitten er drie kinderen van zijn ‘609’ welke 2e nationaal duifkampioen werd in 2010. Dit samen met drie van zijn betere vliegduivinnen te weten de ‘Albi’, ‘Orange’ en ‘Orangina’! Ook kwam er een ingeteelde zoon van zijn beste kweekdoffer van de laatste jaren de ‘878’ (zoon Bergerac).
Comb. Reedijk-Jongekrijg, Puttershoek
Een man-vrouw combinatie die de laatste jaren uitzonderlijk goed presteert op de eendaagse en het kortere werk. Daarnaast weten zij ook nog steeds hele vroege duiven te pakken op de vluchten met ochtendlossing van de ZLU. Hier zijn in 2007 zeven jonge duiven gehaald. Hoofdzakelijk uit hun oude Jan Theelen lijnen.
Jaap van de Velden, Zuid-Beijerland
Wat valt er nog over Jaap te schrijven? Nog altijd vliegend onder de naam C. van der Velden als eerbetoon aan zijn vader. Jaap heeft in de loop der jaren inmiddels al meerdere keren een eerste nationaal gewonnen. En vele mensen weten ook met zijn duiven echt kop te pakken. Zonder andere duiven op zijn hok te kort te doen heeft Jaap met zijn Super Vanoppen een ware super kweker op het hok zitten en weet hij met nazaten van Cheeta (1e nat. Barcelona 2003) formidabel te presteren. 
Van Jaap hebben wij o.a. twee kinderen van New Cheeta , een zoon van de As 87 en een kleindochter van de Super Vanoppen op ons hok. Ook heeft Jaap ons heel goed op weg geholpen door twee doffers  aan ons uit te lenen. Een zoon van Paulo en een zoon van de Super Vanoppen.
Jan Morsink, Marle - Jelle Jellema
Een liefhebber welke zich gerust het bijhuis van Jelle Jellema mag noemen. Al jaren zijn er uit de beste vliegers van Jellema jongen naar de prachtige accomadatie in Marle verhuist. Een hok wat straalt van de kwaliteit! Najaar 2018 hebben wij ons zelf blij gemaakt met een kleinkind van "Olympic Romee" en "Special One", een (inteelt) doffer kleinkind "Snelle Jelle", een kleinkind van "Klein Kweekstertje" en kleinkinderen van "Jill" en "Anka". En in het voorjaar van 2020 zijn 12 jongen met edel Jellema bloed naar WW verhuist. Hoofdzakelijk kleinkinderen " Olympic Romee", "Kleine Jade", "Romy", "Special One" en "New Laureaat". daarnaast enkele pracht volbloed "Koopman" duiven uit de lijn "Red Bullens" en "Peiren".
Herman Brinkman, Tuk
De oorsprong van vele goede marathonhokken ligt bij duiven van groot kampioen Herman Brinkman. Al jaren met van oorsprong Van de Wegen duiven en Vertelman een groot kampioen op de marathon vluchten.

Een witte raaf mogen we toch wel "Fast in the Dark" noemen. Deze geweldenaar vloog in 2017 een 6e prijs Ruffec sector 4 tegen 3532 duiven en is geklokt om 02.04 in de nacht. Het bijzondere is dat hij datzelfde jaar, wederom een huzarenstuk liet zien op Orange door als 1e in sector 4 tegen 1370 duiven te worden geconstateerd om...04.54!

In 2018, wist hij een 6e tegen 3097 duiven te winnen op Perigeuex.
Van dit kaliber zijn er niet veel en vandaar hebben wij in het najaar van 2018 besloten nazaten van deze pracht doffer toe te voegen aan de WW-collectie.
Combinatie Rekker - Westra, Berlikum
Auke en Marijke hebben wij leren kennen als gepassioneerde liefhebbers met een geweldige stam duiven. In het hoge Noorden spelen zij zich de laatste jaren flink in de kijker met als pareltje toch wel hun  "Roos". Een geweldig karakter duifje welke als jaarling zich twee keer als eerste liet constateren op de marathon.
1e NPO Ruffec, 2e nationaal S4 tegen 3.287 duiven.
1e NPO Bergerac, 3e nationaal S4 tegen 3.296 duiven.
Twee rechtstreekse kinderen uit Roos en een volle broer van "Selina" zijn ondertussen toegevoegd aan onze WW-collectie.
Gebroeders Jacobs, Nes aan de Amstel
Het best bewaarde geheim van Nederland, Gebroeders Jacobs – Nes aan de Amstel, eigenaars van een hok met geweldige fondduiven voor de zwaarste (internationale) fondvluchten tussen 900-1200 km. Al meer dan 30 jaar staan de beide broers, jaar in – jaar uit, in de top van de uitslagen en de bovenste regionen van de verschillende fondkampioenschappen op regionaal, provinciaal en nationaal niveau. De Gebroeders Jacobs behoren tot de best presterende fondhokken op zowel de NPO (middaglossing) als de ZLU (ochtendlossing) in de provincie Noord-Holland en geheel Nederland. Bron: https://www.gebr-jacobs.nl/index.php
Sinds het najaar van 2020 zijn een zoon en dochter uit het kweekfenomeen "Barca 621" naar de WW kweekhokken verhuist.
Copyright 2024 - WW Racing pigeons - Vind ons op Facebook: facebook.com/wwracingpigeons.com

Realisatie: Sybit - Software op Maat